Sunday 31 May 2015

CHALLENGE No. 53 – SAY SOMETHING NICE.

   1. červen je sice Dnem dětí, ale taky je to Den, kdy máte říct něco pěkného (Say Something Nice Day). Tento den vznikl v Charlestonu, kdy se skupinka lidí rozhodla, že přivedou na svět den, který bude příležitostí být milý ke všem výjimečným a důležitým lidem v našich životech. Tento den si můžete vzpomenout i na všechny, kteří pracují ve službách, kteří zachraňují životy – anebo kterým vděčíme za vzdělání. Tvůrci tohoto dne doufají, že jednou se jeho poslání rozroste natolik, že si lidé budou říkat navzájem pěkné věci den co den naprosto běžně. Proto nová výzva zní: ŘEKNĚTE NĚCO MILÉHO.

   Popřejte někomu pěkný den. Nebo dobrou chuť. Nebo šťastnou cestu. Nešetřete komplimenty. A pochvalami. Řekněte někomu o tom, že obdivujete, co dělá. Omluvte se za něco, čím jste druhým ublížili. Nebo za něco, v čem jste udělali chybu. Řekněte někomu, že ho doprovodíte domů. Že mu nabízíte vaše místo v tramvaji. Že mu přejete, aby byl šťastný. Aby se mu plnily sny. Čeho si na něm vážíte. Že s vámi může počítat, ať se děje cokoli. Že ho máte rádi a že si bez něj neumíte svůj život představit. Povzbuďte někoho, kdo to potřebuje. Třeba paní, která sedí na lavičce a vypadá, že ji něco trápí. Poraďte cizinci, který je ztracený a neví, kudy dál se má vydat. Poděkujte druhým za to, co pro vás dělají. Řekněte jim, jak moc vám na nich záleží.

   Sami určitě nejlíp víte, jakým slovem můžete druhé potěšit, ale je důležité, abychom na taková milá slova nezapomínali. Tak udělejme radost tvůrcům dnešního dne, jehož náplní je říct něco pěkného, a neuzávorkujme ho na pouhých 24 hodin. Pro inspiraci se můžete podívat i na tohle super video.

Každý si zaslouží slyšet něco milého od těch, kteří ho mají rádi. (:

Krásný první červnový týden vám všem! (:


Yeah, the 1st June is the Children Day, of course, but today it´s also the Say Something Nice Day. This day began in Charleston where a group of people came up with an idea to create a day in which everyone will have an opportunity to be kind to all of the special and important people in their lives. You can also remember all of those who work in services, who save lives – or who you´re grateful for education to. The creators of this day hope that its mission will spread so much that people will say to each other something kind every day once.  That´s the reason why a new challenge sounds: SAY SOMETHING NICE.

Wish a nice day to someone. Or  to have a good meal. A great journey. Don´t conserve compliments. Or praise. Tell someone that you admire them for something what they do. Apologize for something what you did wrong. Or if you hurt someone. Tell someone that you´ll accompany them. Or that you offer them your seat in a tram. That you wish them to be happy. Or that you wish that their dreams will come troue. Tell them what you appreciate about them. That they can rely on you in every situation. That you love them so much and that you can´t imagine your life without them. Encourage someone who needs it. A sad woman sitting on a bench, for instance. Give advice to lost somebody from a foreign country. Say thank you to others for everything what they do for you. Tell them, how much you care about them.

I guess that you know very well the words that can make someone happy, but it´s important to know that we should use those words more often. So make a pleasure to the creators of this day and don´t say something nice just these 24 hours. If you´d like to have some inspiration, you can watch this lovely video.

Everyone deserves to hear something kind from the people who love them. (:


A gorgeous first June week to all of you! (:


No comments:

Post a Comment