Monday 13 April 2015

CHALLENGE No. 46 – GIVE SOMEONE A HIGH FIVE.

   Dneska jsem měla vážně dilema, jakou výzvu pro tento týden vybrat, protože jich mám v hlavě okolo deseti nových, ale potom jsem si všimla, co je ve čtvrtek 16. dubna za den – HIGH FIVE DAY (nevím, jak vhodně přeložit tento název do angličtiny – Den, kdy si máte s někým plácnout?), a proto dnešní výzva nezní nijak jinak než: S NĚKÝM SI PLÁCNĚTE (opět zní vše lépe v angličtině).
   High five, placák, plácni – to vše slouží jako název nebo vyzvání k uskutečnění gesta, které slouží jako uznání za nějaký úspěch, za dobrý vtip, za vyřešení situace  nebo za radost, kterou s druhými sdílíte. Každoročně je tento den spjat s nemocnými dětmi, lidmi trpícími rakovinou a jinými vážnými nemocemi, protože v rámci tohoto dne ve světě fungují nejrůznější sbírky. U nás sice tento den není zatím nijak význačný, ale i přesto můžeme pomoct. Někdo se díky vám může zasmát, šířit radost dál, pobavit se, obdržet jakousi pochvalu za to, co se mu podaří.
   Na internetu koluje nespočet videí, na kterých jsou vidět reakce lidí, když si s nimi někdo neznámý plácl na ulici, jak se lidé začnou smát, když mávají na taxi a někdo kolem nich proběhne a na mávající ruku plácne, nebo když jde proti nim někdo s cedulkou Give Me A High Five – plácni si se mnou. Může se sice zdát, že se jedná o malé gesto, ale kolik lidí dokáže sblížit! (: Myslím, že tohle video mluví za vše: High Fiving. Musím se sama teď usmívat při pohledu na všechny ty, kteří se okamžitě začali smát nebo se jim objevil úsměv na tváři.
   Tak nezapomeňte, 16. duben, S NĚKÝM SI PLÁCNĚTE a připojte se k High Five Day! (:


 I was in a dilemma today. I really didn´t know which challenge should I choose for this week, because I have quite many of them in my mind. Yeah, but then I found out something interesting – it´s the HIGH FIVE DAY on Thursday (16th April), soo the today challenge has to sound: GIVE SOMEBODY A HIGH FIVE.  
 High five = a gesture of celebration or greeting in which two people slap each other's palms with their arms raised. You can give someone a high five when you want to your appreciation to them – for some success, good joke, great solution or whetever else, or just when you want to share your joy together. This day is known for its donor activities or awareness of ill child or adults with fatal diseases and so on. But you can help in many other ways – you can make someone smile, share the joy, have fun with someone or praise someone for something what they were good at.
There are loads of videos on the internet where you can see reactions of people who were given a high five by some strangers in the street. People who were waving at a taxi driver and someone ran around and gave them a high five, how people start to laugh or how they´re smiling when they see someone with a notice: Give Me A High Five. It can seems like a tiny gesture, but it can make people be closer! (: I guess that this video says everything: High Fiving, it soo lovely that all the people smile immidiately.
So don´t forget, 16th April = join this special day and GIVE SOMEONE A HIGH FIVE!  






No comments:

Post a Comment