Saturday 18 April 2015

CHALLENGE No. 47 – I WISH YOU.

   Už jste slyšeli novou písničku Tomáše Kluse? Ne? Tak to rychle napravte (tadytadytady), protože je jí inspirovaná dnešní výzva: PŘEJTE DRUHÝM. Bylo by opravdu fajn, abyste shlédli i její videoklip, protože by vás zase o něco víc inspiroval, ale pokud ji nebudete poslouchat hned, je tady pro vás menší objasnění.
   Žijeme ve světě, ve kterém má každý z nás nespočet menších i větších přání, což je samozřejmě dobře, ale kolik z vás ve stejné míře přeje druhým? A proto je tady dnešní výzva, zaměřená ne na naše přání, ale na přání druhým. Přejte druhým dobro, lásku, štěstí, radost, zdraví, úspěch – zkrátka cokoli, co vás jen napadne.

   JAK?
   Jen tak, řekněte jim své přání osobně. Zavolejte. Napište smsku. Pohled nebo dopis. Anebo teda zprávu na facebook. Nechte vzkaz v dóze od sušenek. V sešitě. V diáři. Kdekoli.

   KOMU?
   Komukoli. Rodině, kamarádům, známým i neznámým. Napište přání křídou na schody nádraží. Na náměstí. Před školu. Napište několik přání na lístečky a nechávejte je na různých místech, aby je našel někdo jen tak náhodou. Nebo nechejte přání v návštěvní knize. V knížce z knihovny. Na krabici od banánů nebo kartonech v obchodech. Na sedadle v tramvaji. Přilepte lístek s přáním na zastávku. Vložte vzkaz někomu do kapsy kabátu. Anebo nalepte přání na zrcadlo.

   CO?
   Existuje nespočet druhů přání. Přání pěkného dne. Přání, aby se někomu splnilo přání. Přání svatební. Přání zdraví. Přání narozeninová a svátková. Přání příležitostná. Přání, aby věřili, že všechny problémy se jednou vyřeší. Přání, aby měli důvod se usmívat. Přání, aby si někdo uvědomil, jak šťastný může být. Přání většího sebevědomí. Přání cestovatelům. Přání, aby lidé viděli svět optimisticky. Přání, aby byli vděční za lásku. Přání, aby zvládli zkoušku, životní i školní. Přání vážná, vtipná i potěšující. Přání týkající se hmotného i nehmotného. Přání důležité i nesmyslná. A tak dále.

   Důležité je, abyste uměli druhým přát. V dobrém. Pošlete třeba jen tak vlaštovku s přáním nejvyššího domu na okolí a usmívejte se díky tomu, že někomu udělá radost. Nikdy totiž nevíte, kdy zrovna takové náhodné přání rozjasní někomu den nebo se text přání bude týkat jejich životů víc, než jste si mysleli. A tak přejte druhým! (: 

  A já vám bych vám chtěla popřát, abyste všude kolem sebe vždycky viděli něco dobrého - ať už v někomu nebo v něčem (:


There is a singer in my country who has loads of meaningful songs. His name is Tomáš Klus and he has a new song these days called I Wish You. I´m really sorry that there is no English version for you, but I´m going to try to explain you the punchline, because he inspired me to write the new challenge: WISH FOR OTHERS.
We live in the world where we all have some wishes. Yeah, of course, it´s alright and nice, but how many of us wish something for others in that measure? That´s the reason why I´m here with today challenge. It´s focused on wishes, but not on our wishes - wishes for others. Wish them good, love, happiness, joy, health, success – just everything, what your mind will come up with.

HOW?
Just tell them your wish personally. Call it. Write a text. Or okay, a facebook message. A postcard or a letter. Leave a note in the cookie jar. In a notebook. In a diary. Wherever.

WHO FOR?
For whoever. Family, friends or strangers. Write a chalk wish on the railway station stairs. On the squere. In front of the school. Write several wishes on the pieces of paper  and leave them everywhere for other people who will find them by accident. Or leave them in a library book. In the tram. Or write them on the paper boxes at supermarkets. Stick a wish paper on the station. Put it to someone´s pocket. Or just leave it on the mirror.

WHAT?
There are loads of wish kinds. Wish of good day. Wish that you wish that someone´s wish will come true. Wedding wishes. B-Day wishes. Health wishes. Occasional wishes. Wishes of awareness that all problems will be sorted out once. Smile wishes. Wishes of awareness of happiness or self-confidence. Travellers wishes. Wishes of optimistic point of view. Wishes of awareness that people should be grateful for love. Before-exam wishes – life exams or school exams. Serious wishes, funny wishes, lovely wishes. Wishes about material or no material things. Important wishes or absurd wishes. And so on.

The most important thing is that you´re able to wish for others. In a good way. Send a paper swallow from the highest building around and smile thanks that feeling that it´ll make someone´s day. You never know who will be happy for this wish for. And sometimes the wish text can be just sooo familiar and close to someone. So wish for others! (:


And my wish for you - I wish you the ability to always see something good around you - in someone or in something (:



No comments:

Post a Comment