Monday 16 March 2015

CHALLENGE No. 42 – LET SOMEONE SHINE.

   Když jsem zjistila, že je v pátek (20. března) takzvaný INTERNATIONAL DAY OF HAPPINESS, chtěla jsem název tohoto dne použít i jako název pro novou výzvu. Jenže… Něco na ten způsob už jsme tu měli víckrát – měli jste si přiznat, že jste šťastní, měli jste si uvědomit, za co jste vděční, měli jste si každý den najít něco, co vás udělalo šťastnými – a tak podobně. Samozřejmě, štěstí je taaakhle moc a ještě víc důležité, ale tentokrát to chce něco víc. Nedávno jsem slyšela citát, že radost, kterou s někým nesdílíme, není pravá radost.
   Většinou je to úplně stejně i se štěstím. Určitě si vzpomenete na nějaký moment, o který jste se nechtěli s nikým podělit, protože by ztratil své kouzlo, ale na druhou stranu je tu nespočet momentů, které jsou mnohem kouzelnější, když jste šťastní společně s ostatními. A proto výzva tohoto týdne zní: NECHTE NĚKOHO ZAZÁŘIT. Jen doufám, že se mi podaří správně vyjádřit, co tím myslím, budu se opravdu snažit, slibuju.

   Taakže… Znáte ten pocit, když někomu koupíte dárek a trefíte se zrovna tak, že dotyčnému po otevření překvapení od vás září radostí a nadšením oči? Tak přesně tohle mám na mysli.

   Nemusíte druhým něco kupovat, to vůbec ne. Stačí, když vymyslíte situaci, při které by mohli být šťastní, a budete přihlížejícím a usměvavým svědkem. Možná má někdo z vaší rodiny nebo kamarádů narozeniny či svátek – co takhle udělat letos změnu a rozzářit jim den nějak jinak? Třeba jim rozvěšte balonky kolem domu nebo je překvapte snídaní do postele. Nechte mladší sourozence vyhrát hru (nebo klidně i ty starší – u nás se hry vždycky hrály do té doby, než vyhrál taťka). Nechte sníst někoho poslední kousek pizzy. Nechte bratrovi klíč schovaný někde u dveří, když víte, že si ho jako obvykle zapomene a bude muset čekat, než se vrátí domů někdo další. Všimněte si, že má někdo v okolí na něco talent – pomozte mu získat příležitost, jak by ho mohl ukázat světu, pomozte kamarádce uspořádat výstavu, zajistěte kamarádovi kytaristovi hraní na vernisáži. Ustupte pro jednou druhým a nechte je prosadit jejich řešení, nápad nebo názor. Dejte kamarádovi lístek na koncert, kam se vám zrovna moc nechce, když víte, jak moc by tam chtěl jít on, ale už je vyprodáno. Je opět tolik možností, které by se sem daly připsat, ale tentokrát už nechám spíš jen na vás, jakým způsobem se rozhodnete nechat druhé zazářit štěstím.

   A nakonec nebudou díky vám šťastní jen druzí. Nejšťastnější budete prostřednictvím jejich štěstí vy.

(:

As soon as I´ve found out that we celebrate INTERNATIONAL DAY OF HAPPINESS this Friday (20th March), I´ve wanted to use this name for a new challenge. True enough, though… We´ve already had something like that here – you tried to admit that you were happy, you were thinking what you were grateful for, you had something like a list with things which made your day – and so on.  Of course, happiness is really really really important, but we should do something more this time. Recently I´ve heard a quote about joy , it was like this – joy which we don´t share, isn´t the real kind of joy.
It´s absolutely same with happiness usually. I´m sure that you´re able to remember some moment which you don´t want to share with no one, because of its charm, but on the other hand, there are loads of moments which are much more charming when we are happy together with someone. That´s the reason why the challenge of the week sounds: LET SOMEONE SHINE. I hope that I´ll explain you it well, I´ll do my best, promise.

Soo… Do you know that feeling when you buy a present for someone and it´s really great, so the person who was given that gift by you, have those glitters in their eyes? Do you know that? Because it´s the thing that is in my mind. I let you to choose the way in which you´ll let someone shine thanks to the happiness.

You don´t have to buy anything, at all. You can just come up with an idea or situation in which others could be happy – and then you´ll bet he smiling witness. Maybe somebody from your family or friends has the birthday – what about to change the routine and make their day in a different way? Maybe you could put balloons around the house or make the breakfast to bed for them. Let your siblings win the game. Let someone eat the last piece of your pizza. Let yoje překvapte snídaní do postele. Leave a key for your brother hidden somewhere close to the door, because you know that he´s going to forget his own one and that he´ll have to wait for someone again.  Notice that somebody in your surroundings has a unique talent for something – help them to get an opportunity to show it to the world, help organize an exhibition to your friend, find a chance for your friend guitarist to play somewhere. Step back sometimes and let others to come up with their solution, idea or opinion. Give your concert ticket to your friend if you´re not in a mood go there on your own and when you know how much he would like to go there, but the concert is sold out. There are too many possibilities again which I could write here, but this time, I´d love to let you find the way in which you could let other people shine thanks to the happiness.

In the and not only others will be happy because of you. Via their happiness will bet he happiest one you.





No comments:

Post a Comment