Monday 26 January 2015

CHALLENGE No. 35 – INSPIRE PEOPLE.

Už jste někdy zažili ten pocit, když vám někdo poděkoval za to, co děláte? Usmívali jste se nad tím, když vám někdo řekl, abyste zůstali takoví, jací jste? A už vám někdo někdy řekl, abyste kolem sebe šířili pořád tolik radosti a lásky? Pokud ano, určitě víte, o jak moc fajn pocit se jedná. A pokud ne, vůbec to nevadí, tahle výzva je přece pro všechny: INSPIRUJTE DRUHÉ.
   Inspirovat lidi kolem sebe? A čím? Hádám, že je teď ten pravý čas na jeden z mých seznamů, už dlouho tady žádný nebyl:

1.       Udělejte něco navíc. Něco, do čeho se ostatním nechce. Třeba jděte číst lidem do domova důchodců.
2.       Usmívejte se, i když se ráno probudíte a máte chuť udusit se polštářem při představě, že vás čeká několik hodin ve škole a vy nejste schopní udržet oči otevřené.
3.       Mluvte o druhých jen hezky. A když se vám na někom něco nelíbí, řekněte to přímo jemu.
4.       Snažte se k druhým chovat jen mile. Já vím, já vím, pořád je tady třeba těžký den a vy nemáte už dostatečné množství trpělivosti, ale zkuste se překonat.
5.       Ukažte druhým, jak skvělé je, když máte rádi svůj život.
6.       Buďte sami sebou – a to není klišé. Nepřetvařujte se, nesnažte se být někým jiným, nestyďte se za sebe. Buďte vždy takoví, jací doopravdy jste.
7.       Pomáhejte druhým – když vás o to požádají, ale taky, když sami vidíte, že pomoc potřebují.
8.       Dívejte se na problémy tak, jako by byly mnohem menší. Vím, že to není vždy snadné, ale jakmile se naučíte do určité míry problém zlehčit nebo se na něj dívat pozitivněji, bude mnohem snazší ho vyřešit.
9.       Dejte druhým jistotu, že se na vás mohou spolehnout a počítat s vámi.
10.   Nebuďte lhostejní. Poslouchejte druhé. A také se více druhých ptejte na to, jak se mají, co plánují, co dělali o víkendu, jak se mají jejich rodiče a tak podobně.
11.   Buďte rádi za to, čemu se věnujete a snažte se být stále lepší. Ať už je to japonština, harfa, skládání písniček nebo jen hraní pexesa, nebojte se druhým ukázat, co vás baví.
12.   Nebojte se zasmát se sami sobě.
13.   Stůjte si za tím, co je pro vás důležité – názory, přesvědčení, pohled na svět, cokoli.
14.   Buďte nadšení. Kdykoli, kdekoli, z čehokoli – že jste doběhli včas na zastávku. Že jste neuklouzli na ledu. Že jste sehnali lístky na vyprodaný koncert. Že jste přišli domů a zjistili, že máte volné celé odpoledne. Že venku zase sněží a vy můžete postavit sněhuláka.
15.   Ano, návazně je tady další bod – udělejte občas něco šíleného nebo neobvyklého. Něco, co jste dělali třeba jako malé děti – postavte sněhuláka, kupte si bublifuk, dejte si k snídani zmrzlinu nebo pizzu, udělejte sněhového andělíčka.
16.   Nepřestávejte překvapovat druhé – a to nemyslím jen vaším chováním. Třeba někomu nečekaně pošlete dopis. Doneste někomu narozeninovou večeři. Chystá se někdo z vašich kamarádů někam odcestovat? Dejte mu KNNC – krabičku nezbytných nutností cestovatele.
17.   Učte druhé, aby se měli rádi. A to nějak jde? No ovšem, občas stačí jen obyčejný kompliment.
18.   Jděte si za svými sny. Pro druhé nemůže být lepší inspirace než to, když uvidí, že když pro své přání něco udělají, opravdu se může splnit.
19.   Vyprávějte o svých zážitcích. Co jste zažili, když jste se vydali na kole do Itálie, jak vynikající je pravá pizza z Chicaga, ale třeba povězte i o tom, jaké výčitky jste měli, když jste se vydali bez rukavic pozorovat lední medvědy.
20.   Buďte člověkem, kterého byste chtěli potkat. Dávejte si pozor na to, jak se chováte a co říkáte.

   Ať už bude vaše cesta k inspiraci druhých jakákoli, nezapomeňte, že všechno, co děláte, musí být opravdové. Nejde, abyste byli pro druhé inspirací, když si nebude jistí a budete něco dělat jen proto, abyste stoupli v očích druhých. Vždycky všechno dělejte především kvůli sobě a tomu, abyste byli šťastní a vděční za to, jací jste (:.


      Have you ever had that cool feeling when somebody told you „thank you“ for something what you were doing? Have you smiled after that when someone told you to stay like you are? Have your ever been said to still spread so much of love and joy around you? If yes, you know exactly, such an amazing feeling i tis. If not, it really doesn´t matter, this challenge is for everyone: INSPIRE PEOPLE.
   Inspire people around you? In which way? I guess that this is the right time for another of my lists, there haven´t  been any for ages:  

1.       Do something extra. Something what other people don´t want to do. Go and read for people from old people´s home for instance.
2.       Smile - even when you wake up in the morning and you´re in a mood to choke yourself with a pillow under due to the fact that there are several hours at school ahead of you and you´re not able to keep your eyes open.
3.       Speak about others just in a nice way. Is there something what you really don´t like on someone? Say it to themselves, not to other people.
4.       Be kind to people. I know, I know, there is still a hard day for example and you´re not patient anymore, but try to excel yourself.
5.       Show otheres how splendid it is when you love your life.
6.       Be yourself – and that´s not a cliché. Don´t be acting like someone else, don´t made other people to see that your behaviour is just a façade, don´t be ashamed for yourself. Always be yourself in a way you really are.
7.       Help the people – when they ask you for giving a hand, but also when you see on your own that they need the help.
8.       Look at problems like they are smaller. I know, it isn´t easy all the time, but as soon as you learn to lighten problems and to look at them more positive, it will be so much easier to sort them out. Dívejte se na problémy tak, jako by byly mnohem menší. Vím, že to není vždy snadné, ale jakmile se naučíte do určité míry problém zlehčit nebo se na něj dívat pozitivněji, bude mnohem snažší ho vyřešit.
9.       Give somebody certanty to count on you.
10.   Don´t be uncorcerned and cold-hearted. Listen to others. Ask them more about how they are, what are they planning, what they were doing during the weekend, how their parents are and so on.
11.   Be glad for your hobbies and try to be still better at what you´re good at – Japanese, harp, composing songs or just the pexeso – if it´s whatever, don´t be afraid of showing it to the world.
12.   Don´t be afraid of laughing at yourself.
13.   Stay behind everything what is important for you – opinions, attitude, belief, view of the world, whatever.
14.   Be ethusiastic. Whenever, wherever, for whatever – that you cought the bus in the morning. That you didn´t slip on the ice. That you have got the tickets for a sell-out concert. That you arrived home and found out that you have a free afternoon. That it´s snowing outsided and you can go and build a snowman.
15.   Yeah, another point – do somehing crazi and extraordinary sometimes. Something what you used to do when you were a child for instance – build a snowman, buy a bubble blower, have an ice cream or pizza for breakfast, make a snow angel.
16.   Don´t stop surprising others – and I don´t think only about your behaviour. You can send a unanticipated letter. Bring someone a birthday dinner. Is your friend going to travel somewhere? Give them BNNT – a box of necessary necessities for travellers.
17.   Teach others to love themselves. Is it possible? Of course, it is – I guess that a simply compliment is enough sometimes.
18.   Follow your dreams. There is no better inspiration for others than this when they see thanks to you  that if they do something for their wishes, they really can come true.
19.   Tell your experience and share it with others. Tell people how was your bike trip to Italy, how delightful is a pizza in Chicago, or how your remorse was when you forgot your sloves when you went to observe those polar bears.
20.   Be the person who you would like to meet. Pay attention on your words or the way you´re behaving.

There are too many ways how to inspire people – but do remeber that everything you do has to be genuine. It´s impossible to be an inspiration when you´re not confident in what you´re doing or when you do something just for the someone´s appreciation. Always do everything for yourself - to be happy and grateful for the way you are (:.





No comments:

Post a Comment