Monday 29 December 2014

CHALLENGE No. 31 – EVALUATE YOUR LIFE.

   Nejen Vánoce, už je tady i úplný konec roku. S ním také poslední letošní výzva: ZAMYSLETE SE NAD SVÝM ŽIVOTEM. Se vším, co se během uplynulých několika měsíců přihodilo.
   Popřemýšlejte nad všemi nezapomenutelnými momenty, které vás udělaly šťastnými, ale nezapomeňte ani na to, o čem se nedá říct, že by se povedlo podle vašich představ. Rozhodněte se, co byste chtěli udělat v roce 2015 jinak. Jak byste napravili nebo se vyvarovali chyb, které jste udělali, ale nezapomeňte si je také odpustit, ať už se kvůli nim netrápíte. Zkuste přijít na důvod, který vás zdržel od vašich velkolepých plánů – a začněte nový rok s tím, že tentokrát se už odradit nenecháte a všechno, co bude ve vašich silách, dotáhnete do konce. Že některá rozhodnutí nebyla zrovna epes rádes? Hlavní je, že si to uvědomujete, čeká vás dalších 365 dní na rozhodnutí lepší! (: Že vám někdo ublížil? Odpusťte mu a přestaňte mu to konečně vyčítat a litovat se, budete tak mnohem šťastnější. A jestli vám někdo ublížil, nebudete mu přece věnovat žádné trápení, no ne? Ublížili jste naopak někomu vy, ačkoli jste vůbec nechtěli, jen se situace poněkud zvrtla? Časem dotyčný snad pochopí správně to, jak jste se zachovali. Nebo jste přišli o někoho, na kom vám tolik záleželo? Vím, že se stále může zdát, že už nikdy nic nebude život takový, jaký byl, jednoho dne se probudíte a zase bude všechno lepší.
   Stejně tak si vzpomeňte na všechno, co vám dělalo radost. Na všechny úspěchy, pochvaly, šťastné dny, milá setkání, nové zážitky, nová seznámení, překvapení, každodenní maličkosti, změny, volné dny, procestovaná místa, na všechno, co vás posunulo dopředu, nalezení odpovědi na některé z vašich smyslů života, zkrátka cokoliv, na co vzpomínáte s úsměvem na tváři.
   Taky si nezapomeňte položit otázku, jak jste spokojení s tím, co děláte. Jestli vás baví škola, kterou studujete, jestli se v životě ubíráte tím správným směrem, jestli jsou vaše vztahy takové, jaké chcete, jestli vám něco nechybí. Kdy jindy je lepší čas na přehodnocení a rozhodnutí něco změnit, když ne teď?

Přeju vám všem taakhle moc a ještě víc štěstí a lásky do nového roku, ať vás nikdy neopustí snaha změnit svět k lepšímu, ať se vám plní vaše sny a přání a ať žijete s pocitem, že s nadhledem jde všechno líp! (:


Not only the Christmas time is here, the very end of the year is here as well. And the last challenge of this year too: EVALUATE YOUR LIFE. Think about all of the things which happened during last months.
Reflect upon all of the unforgettable moments that made your happy, but don´t forget also about those that weren´t in accordance with your dreams. Decide what would you like to do in a different way in 2015. How you would like to keep away from mistakes you made and also don´t forget to forgive yourself. Try to find a reason which made you to delay your plans – and start a new year with a resolution to manage your plans make come true, if you´ll able to. Some of your desicion wasn´t very glittering? The main point is that you know about that, you´re going to have 365 days for the better ones!  (: Somebody has hurt you? Forgive them, not blame them for that anymore and stop with being sorry for yourself, you´ll be much happier. And if someone really hurt you, there is no reason to agonize for them, okay? Have you hurt someone, althought you hasn´t expected that? That person will find out once in a right way that you didn´t want to. Or have you lost your loved one? I know, it can seem unbelievable and that your life will never bet he same, but one day everything will be alright.
After that, think about all of the things that made your day. Every of your success, nice words, happy days, lovely meetings, new experience, new people, everyday trifles, changes, free days, travelled places, discovering the answer for your life question, whatever you think about with smile.
Do not forget to have a thought about your contentment. Are you satisfied with everything you do? Do you like the school you study? Are you going in a right way? Are you relationships happy? Don´t you miss something? I guess that there is no better time for evaluace your life and a resolution to change something than right now, the end of the year.


I wish you loooads of happiness and love, I wish you the endeavour to change the world, I hope that all of your dreams and wishes will come true and that you´ll be looking at everything in a perspective (:.






No comments:

Post a Comment