Monday 5 January 2015

CHALLENGE No. 32 – BE THE HAPPY ONE.

   Nový rok sotva začal, ale vy už opět ze všech stran slyšíte, jak je k ničemu? Zase do školy. Zase vstávat do práce. Zase být s těmi stejnými lidmi den co den. Zase sněží (a když nesněží, všichni fňukají nad Vánocema bez sněhu). Zase všechno odznova a nanovo. Zase celý ten nekonečně dlouhý rok před sebou… 
   Joo, sama jsem si dneska uvědomila, že moje první ranní slova byla: „Ne, to nedám. Na to já nemám. Ještě jednou vstávat v 6:05 a umřu.“ Ne zrovna pozitivní start dne. Taky jsem si nejednou postěžovala, ať už to bylo právě vstávání, pocit únavy, antibiotika nebo cokoli jiného, neměla jsem zrovna přívětivý pohled, i když jsem se snažila. Tím nechci říct, že bych promarnila celý den ohrnováním nosu, ale pár takových okamžiků v něm bylo.
   Víte, jakou změnu svět potřebuje? Aby byl milován. Nemůže za to všechno zlo, za které ho často viníme. Nemůže za to zlé, co je výsledkem lidského chování, výsledkem lidských rozmarů a výsledkem lidské neohleduplnosti. Nemůže za to, že se na něj díváme mnohokrát černě. Nemůže za to, že máme plnou pusu nadávek. Nemůže za to, že jsme věčně nespokojení. Jenže… Co pro něj teda můžeme udělat? Co je v našich silách? Jak změnit naše mnohdy negativní rozpoložení a věčné reptání i kvůli těm nejnepatrnějším drobnostem? Jak lidi napříč planetou přesvědčit o tom, že je tady přece všude kolem nás spousta a spousta pozitivních bodů, situací a událostí? Začněte u sebe. Ano, první výzva v novém roce zní: BUĎTE TÍM ŠŤASTNÝM. Nakazte své okolí svou radostí. Přetočte i to smutné v něco veselejšího. Nebojte se obejmout ty, které máte rádi a kteří vám rozzářili den. Třeba jim vlepte i nečekanou radostnou pusu. Usmívejte se na neznámé lidi, popřejte jim spontánně dobrý den. Neohlížejte se na nikoho, vždyť je přece úplně jedno, co o vás řekne kvůli vašemu jednání. Nezalekněte se, když vám někdo kvůli vaší radosti řekne, že už jste s tím štěstím trapní, nebo se vás zeptá, jestli berete drogy – obojí je mou vlastní včerejší zkušeností. Ne že bych si myslela, že jsem trapná a beru drogy, jen mi to bylo řečeno :D.
   Provokujte druhé svým optimismem, stáhněte je k sobě, rozveselte svět, BUĎTE TÍM ŠŤASTNÝM právě vy! (:

   No na co ještě čekáte? Už se usmíváte od ucha k uchu? (:

Another year is here still for a short time, but have you already heard how stupid it is? School again. Wake up to work again. The same people all the year again. All from the very beginning again. Everything is new again. It´s snowing again. Oh gosh, another neverendless year in front of us again…  
Yeah, I noticed today that also my very first morning words were: „No, I´m giving up. I can´t bear this. Another getting up at 6:05 am and I´m going to die.“ Then I complain about something more too – tiredness, antibiotics or whatever else, I just didn´t have very kind view. Not the whole day, but some moments like that were there.
Do you know, what the world really need? To be loved. It´s not its fault at all what we´re blaming it for.  It´s not its fault that people behave bad, that there are too many of bad things, that so many of them are here only because of human whims or no consideration. It´s not its fault that we look at it in a black way. It´s not his fault that we have a mouth full of swear words. It´s not its fault that we´re not satisfied all the time. But… What´s the thing we can do for the world? How to change our so often negative mood and eternal complaining about the tiniest trifles? How to make people across the planet to see how many of positive points, situations or events we have all around us? Start at yourself. Yeah, the first challenge of the new year sounds: BE THE HAPPY ONE.  Infect your surroundings with your joy. Turn something sad into something happier. Don´t be scared of hugging those ones, who you love and who made your day. Smile at strangers, wish them a good day spontanneously. Don´t look at those who are laughing at you or saying bad words about you because of your acts. Don´t be afraid when somebody tells you that you´re silly with your happiness, or when someone asks you if you take drugs – both of them are my yesterday experience. Well, to be correct, I don´t think about myself that I´m silly and I don´t take drugs , I was just told that :D.
Irritate others nicely with your optimism, pull them to your side, make the world smile and be happy, BE THE HAPPY ONE! (:


So what you´re waiting for? Is there already a grin on your face? (:




No comments:

Post a Comment