Monday 3 November 2014

CHALLENGE No. 23 – MESSAGES EVERYWHERE.

 Už jste někdy někde narazili na nějaký vzkaz? Jak to myslím? Prostě a jednoduše. Milé, revoluční, povzbuzující i burcující vzkazy jsou všude kolem nás, některé najdeme na důvtipných billboardech, jiné na plakátech po městě, další křídové před domem (taková výzva už tu byla). A jak je chci zakomponovat do nové výzvy?
   Napište je sami. Ano, napište nějaký vzkaz a pošlete ho světu. Od citátů a smysluplných textů písniček přes vlastní básničku po povzbuzení nebo vtipnou karikaturu. Cokoli. Pište pouhá slova, věty, nebo popište celé plakáty, je jen na vás, co byste rádi sdělili.
   Kam? Na co? Jak? Dám vám nápovědu – je to barevné, malé, větší, různých tvarů, vzorů, ale hlavně lepivé. Co je to? No přeci lepící poznámkové lístky. Já osobně pozoruju, že na nich mám regulérní závislost, ale o tom třeba někdy jindy. Jsou nejideálnějším způsobem, jakým vzkaz poslat mezi ostatní, dají se přilepit kamkoli a nikdo vás nemůže nařknout z vandalství! (ani když s nimi vytapetujete něčí dům) Lepte je na dveře, okna, poličky, všude. A co dál? Založte něco do knížky z knihovny. Dejte někomu vzkaz do krabičky se sušenkama, které upečete. Pište vzkazy do těch volně ležících sešitů a bloků v Ikea, jak jsou tam pro zábavu zákazníků. Nechte vzkaz v autobuse, v metru nebo ve vlaku. Napište něco na peníze, se kterými platíte. Do časopisu v čekárně. Postavte někam kus kartonu s citátem. Nalepte do parku výstižnou samolepku. Zapíchněte zprávu do školní nástěnky. Připevněte něco kolíkem na prádlo. Napište vzkaz kamarádce do diáře. Na obálku. Na jízdenku. Na účtenku. Dejte básničku někomu do kapsy. Nakreslete obrázek a založte ho někomu za stěrač auta.
   
   Je tolik a ještě víc možností, jak vzkazy a své sdělení předávat dál, tak rozveselme společně svět! (:
   (Tím obrázkem neradím nikomu sprejovat po zdech :D)
  
Have you ever find a message somewhere? What´s my point? Well, kind, revolutionary, uplifting and rousing messages are all around. We can find some on apt billboards, posters in the city, other are chalked in front of your house (this challenge already has been here). And how do I want to situate them in a new challenge?
Write them on your own. Yeah, write some notes to the world. It can be a quote, meaningful song lyrics, your own poem, encouragement or a funny caricature. Whatever. You can write just words, you can write senteces or you can write something what will fill posters.  It´s up to you what you would like to announce.
Where? On what? How? I have a clue for you – it´s colorful, tiny or bigger, various shapes, patterns, but mainly – it´s sticky. What´s that? Post-it notes! As for me, I´m seriously addicted to them, however, this is another story for the next time, maybe. These sticky pieces of paper are the most ideal way how you can send a message for others. They can be sticked everywhere and no one can blame you for vandalism! (not even when you wallpaper someone´s house with them) And where else? File sth to the library book. Give a message to the box with your homemade cookies. Use a peg. Write notes to those notebooks in Ikea (you know, they´re left there for customers). Leave a message in bus, underground or train. Write a message on money. To a magazine in a waiting room.  Let stand somewhere a piece of the cardboard with a quote. Stick a pithy sticker somewhere. In the school noticeboard. Leave post-it notes on doors. On windows. On shelves. Write something to your friend´s diary. On an envelope. On a bus ticket. On a bill. Give a poem to somebody´s pocket. Draw a picture and put it behind somebody´s  windscreen wiper.
  
There are too many opportunities how to let your messages and sdělení předávat dál, so come on, cheer up the world together! (:
(P.S. That photo doesn´t mean that I advise you to spray on the walls :D)






No comments:

Post a Comment