Monday 27 October 2014

CHALLENGE No. 22 – LEARN TO LOVE YOURSELF.

   Reklamy a další podobné kampaně na nejrůznější výrobky nám neustále cpou, že si máme koupit tohle a tamto, abychom udělali něco pro své zdraví, že si máme dát tady tu pralinku a nechat si ji rozplynout na jazyku pro ten slastný pocit, abychom si koupili tamten prací prášek, aby naše oblečení zářilo jako nové, což povede k tomu, že se budeme cítit dobře a zároveň se budeme líbit našemu okolí. Něco na tom všem ale bude. Ta myšlenka, abychom měli rádi sami sebe. V televizi a ostatních médiích je sice přetransformována do jiných dimenzí, je zneužita k zisku podnikatelů, ale ve své čisté formě je vážně předůležitá.
   Abychom měli rádi ostatní, musíme nejprve začít sami u sebe. Proto zní 22. výzva následovně: UČTE SE MÍT RÁDI SAMI SEBE. Nesmějte se, opravdu to myslím vážně. Jak je možné, abychom měli rádi druhé, když sami na sobě vidíme tolik chyb? Tady na té fotce mám dvě brady, v těch kalhotách mám silné nohy, v tomhle triku vypadám tlustý, nejsem dostatečně vtipný, jakmile mám mluvit před ostatními, zpotí se mi ruce a začnu koktat, mám mnohem krásnější kamarádky, než jsem já, dostala jsem další pětku z matiky, ta holka si mě nikdy nevšimne, neumím nic pořádně, nejsem oblíbený jako jiní, mám velký předkus, jedno oko mi šilhá, nemám husté vlasy jako modelky v časopisech, nejsem vysoký, jsem jako párátko – dost, dost všem takovým přesvědčením! Proč se tak často zaobíráme tím, co na nás není dokonalé? Copak znáte někoho, kdo opravdu dokonalý je? Víte, jak nudné by to na světě bylo, kdyby po něm chodili jen jednotvární s nálepkou „Dokonalý“?
   Věřte mi, každý z nás na sobě vidí něco, co se mu nelíbí. Jenže okolí to nevnímá natolik jako my sami. Nemusíte zatahovat břicho, když jdete po nákupním centru, nikdo z kolemjdoucích si nevšimne, jestli se vám triko rýsuje víc, než by mělo. Naučte se mít rádi i každou vaši nedokonalost a proměňte ji na něco pro vás specifického. Mějte se rádi takoví, jací jste. Usmívejte se na sebe v zrcadle a nezapomínejte, že kdybyste nebyli takoví, jací jste, nebylo by to ono. Buďte šťastní sami se sebou, jedině tak budete schopní mít opravdu rádi svět kolem vás (:.

Adverts and another similar campaigns for various products palm off to us daily that we have to buy this and that for our health, that we have to try this chocolate and let it melt in our mouth for that lovely feeling, that we have to buy washing powder for the flamboyance of our clothes – which will lead to that we´ll feel great and our surroundings will like us. I have to agree with something of that. I have to agree with a thought to love yourself. Yeah, it´s transformed into different dimensions on TV and another media, it´s misuse for somebody´s profit, but it´s very important in its pure form.
We have to start with ourselves, if we would like to love others. That´s the reason why the 22nd challenge sounds: LEARN TO LOVE YOURSELF. Oh, don´t laugh, I´m serious. How is it possible to love others, when we see so many mistakes in ourselves? I have a double chin in this photo, I have fat legs in these trousers, I seem to be chunky in this T-shirt, my hands turns sweaty and I start to stutter immediately when I have to speak in front of people, I have far more beautiful friends than I am, I got a bad mark from Maths again, that girl will never noticed me, I´m not funny, I can´t anything well, I´m not as favourite as other people are, I have big teeth, one of my eyes squints, I don´t have hair that models have in magazines, I´m not tall, I don´t have muscles – stop, stop to all opinions! Why do we too often think about our imperfections? To be honest, do you now someone how is really perfect? Do you know, how boring it would be if there would be only people with a sticker „Perfect“?

Believe me, you and all of us see on yourself what we don´t like. True enough, though our surroundings don´t notice the same from their point of view. You don´t have to hide your belly, when you´re in a shopping centre, really nobody, who is passing you, pays an attention, you don´t have to be depressed. Learn to love yourself and all of your imperfections. Turn them into something specific for you. Smile at yourself in a mirror and don´t forget that it would´t be the same if you´re different. Be happy with yourself, this is the only way how to love the world around you (:.



No comments:

Post a Comment