Sunday 17 August 2014

CHALLENGE No. 12 – SEND A POSTCARD/LETTER.

   Zítra odjíždím na tábor, takže se není čemu divit, žádná jiná výzva mě ani napadnout nemohla. Pošlete tento týden pohled nebo dopis. Je úplně fuk, jestli bude z dovolené nebo ho někomu hodíte sami do schránky. Jde o to, že pošta má své kouzlo a kdykoli najdete ve schránce něco adresováno vám, máte radost - jasně, nepočítejme teď výpisy z bank, účty za elektřinu nebo další podobné nepodstatnosti. Dopisy a pohledy v sobě navíc skrývají něco nesmírně osobitého, protože si člověk musí dát práci se psaním, aby se dalo jeho písmo rozluštit, s takovými smskami nebo zprávami na facebooku je to mnohem mnohem jednodušší.
   Anebo si můžete najít na dopisování někoho ze zahraničí, sama mám takových pár „snail mail friends“, se kterými si píšu už docela dlouhou dobu – a pocit, jaký mám, když mi dorazí odpověď, je taaak moc fajn. Navíc se dá do dopisů přidat taky nějaká drobnost, nemusíte v obálce najít jen list papíru.
   A pokud se na něco takového netváříte zrovna nadšeně, napište dopis sobě. Ale ne jen tak ledajaký, napište dopis sobě do budoucnosti. Sepište všechno o svých současných snech a přáních, o tom, po čem právě nejvíc toužíte. Napište si o tom, čeho chcete dosáhnout, co byste chtěli udělat jinak, co nyní prožíváte, co plánujete v nejbližší době, kam se chcete podívat, co chcete zkusit, jak se dneska máte, jaké je tohle léto, pište o všem, co vás napadne. A jednou, až si takový dopis přečtete, se některým poznatkům zasmějete, nad jinými řádky si řeknete, že vás tenkrát nenapadlo, kam až to v životě dotáhnete, nad dalšími se možná dojatě usmějete.
   Ať už napíšete pohled nebo dopis v jakékoli formě, opravdu mu věnujte trochu času. Ať už potěší někoho jiného nebo přímo vás, jistě uvidíte, že těch pár minut (nebo hodin?) stalo za to (: .


I´m going to the camp tomorrow, so no wonder that I had just this idea. Send a postcard or a letter this week. It makes no diference if your note is from the holiday or if you put it in to the letter box on your own. The point is that the snail mail has its glamour and whenever you find something in the letter box with your name, you´re delighted – yeah, don´t count any bank statement, bills and another similar stuff. Letters and postcards hide inside even something exceedingly individual, because everyone has to take some trouble with the writing, so that someone is able to decipher their handwriting – it´s so much easier write a sms or a message on facebook, isn´t it?
You can find somebody for writing letters from a foreign country as well. I have some snail mail friends who I´ve been writing together with for ages – the feeling I have, when the reply is here, is sooo good. Also you can add a little trifle, you don´t have to send only a blank sheet in an envelope.
And if you aren´t very enthusiastic, write a letter to yourself.  Not a common letter, write to your future self. Compile everything about your current dreams and wishes and about your cravings.  Write about all your goals which you would like to accomplish, what you would like to do in a different way, what you are doing these days, what you are plannning for this week or month or year, where you would like to travel, how you are today, what you want to try, how this summer is, write about everything what will come to your mind. And someday when you re-read this letter, you´ll laugh to some notes, you´ll say above some lines that when you was writing this, you didn´t realize how far and high you´ll be in your life, above some others you´ll be touched and just smiling.
You can write a postcard or a letter in any way, but make some time for that. Whether it´ll pleased someone else or you, you´ll see that those minutes (or hours?) were worth (: .
  






No comments:

Post a Comment