Monday 25 August 2014

CHALLENGE No. 13 – CHALK A PEDESTRIAN.

   Hádám, že je čas na něco poněkud kreativnějšího – sežeňte si křídy a vydejte se s nimi dělat radost. Malujte na chodníky, co vás napadne, pište milé vzkazy, citáty, povzbuzení, dejte si práci s mistrovským dílem nebo jen s obyčejnou malůvkou, jak už se vám bude chtít a jakou budete mít fantazii.
   Možná si někdo může říct, co je tak kouzelného na „počmárané cestě“, ale i taková drobnost prozáří člověku den. Když u nás na škole byly maturity, už od autobusového nádraží jste si mohli všimnout, že se sem tam před vámi objevila křídová kytička. A těch kytiček přibývalo a přibývalo a lemovaly celou cestu až ke škole – a tam jako by končily, ale když jste zašli za roh, čekalo vás pomalované celé nádvoří s nápisem pro maturanty. Věřte mi, že se usmívali i ti, kterým tohle překvapení nebylo určeno (: .
   Tohle byl jen takový nápad samozřejmě, nemusíte pomalovat půlku města, stačí jen chodník před domem někoho, na kom vám záleží, nápis pod okny nemocnice, můžete překvapit někoho, kdo jde unavený po noční směně z práce, přivítejte kamarády, kteří se vrátí z dovolené. Je tolik možností, které se dají vymyslet, tak vám přeju, ať se vám podaří někoho opravdu potěšit (:.

I guess that this is the right time for something more creative – find some chalks and let´s make somebody´s day with them. Chalk pedestrians with everything what will come up to your mind, write cute messages, notes, encouragement, make some masterpiece or just an ordinary doodle – it´s up to your fantasy and enthusiasm.
Maybe someone can say what is on the sribbled road, but also a trifle like this can make somebody´s day. When there were final exams at my school, you have noticed chalk flowers from the bus station already. And there were still more and more of those flowers and they lined the way to the school – and then you have thought that was the end, but when you have rounded the corner, you have found the completely chalked courtyard with a note for school-leavers. You can believe me that day have been smiling not only them (:.
This was only an idea of course, you don´t have to doodle a half of a city, just a pedestrian in front of a house of your loved person goes far – or a notice under the hospital windows, you can also make a surprise for someone who goes home and is exhausted after a night shift,  welcome your friends who come back from the holiday. There are loads of opportunities which you can come up with, so I wish you to make somebody really happy thanks to this little thing (:









No comments:

Post a Comment