Sunday 10 August 2014

CHALLENGE No. 11 – SHOW YOUR LOVE.

   Poslední dobou si uvědomuju, jak málo ostatním dáváme najevo, že je máme rádi. Možná si říkáme, že jim přece musí být jasné, že tomu tak je, ale mnohem častěji se zapleteme do nějaké hádky nebo neshody – a pak zjistíme, že si myslí, že nám na nich tolik nezáleží. A proto přicházím s další výzvou, která zní: UKAŽME DRUHÝM SVOU LÁSKU.
   Nemám na mysli teď lásku k vašim drahým polovičkám. Líbí se mi, že v angličtině znamená „I love you“ nejen „miluju tě“, ale taky „mám tě rád(a)“. Kdybychom měli také jen jeden výraz, snad bychom si uvědomovali lásku víc.  Schválně, kdy naposledy jste někomu řekli, že ho máte rádi? Já vím, ono je to občas těžké, jen tak zničehonic takovou větu říct. Nakonec se dá mnohem víc mluvit tím, jak se chováme, a co pro druhé uděláme. 
   Chcete dokázat rodičům, že se mýlí, když si myslí, že si jich dostatečně nevážíte? Uvařte jim třeba kávu, když se vrátí z práce, nebo sami od sebe s něčím doma pomozte. Nemáte dost odvahy říct o tom, jak ji máte rádi, babičce, kterou vlastně ani neznáte, ale musíte se vždycky usmívat, když ji potkáte? Upečte jí koláč. Už dlouho jste někomu z kamarádů nenaznačili, že vám na nich záleží? Udělejte si na ně konečně čas. Pošlete jim čokoládu poštou. Zavolejte jim. Vytáhněte je na kopec na hvězdy, když tento týden padají. Dohadujete se se sourozenci, ale na druhou stranu byste je láskou umačkali? Doneste jim k počítači kopec zmrzliny. Běžte s nimi do kina. Máte někoho, kdo vás inspiruje? Dejte mu jeho nejoblíbenější bonboniéru. A co teta, kterou jste dlouho neviděli? Skočte k ní na čaj. Dobře, máte rádi nějakou holku, ale ona o tom neví? Kopretiny u dveří ji jednoznačně potěší. Máte nejlepšího kluka pod sluncem? Dokažte mu, jak moc rády ho máte.
   Je to taaak moc jednoduché, nemusíte se snažit o okázalé věci, jen o drobnost, která druhé přesvědčí o tom, že je máte opravdu rádi. Pěkný den všem (: .


I´ve become aware recently that we show to others less and less how much they mean to us. Maybe we tell ourselves that it´s clear to them. Yeah, but it´s so much easier to have an argument and then people who are important to us can think that we don´t care about them how they thought. And because of this, I´m coming with the another challenge, which sounds: SHOW YOUR LOVE TO OTHERS.
I don´t mean the love that you give to your dear boyfriend, girlfriend or husband and wife. I mean the love we should give to people who have a part in our lives. To be serious – when was the last time you tell someone that you love them?  
I knoow, I knoow, it can be quite difficult sometimes just to say this sentence out of the blue. So, it´s so much simple to show it in our acts and behaviour. Would you like to prove that your parents aren´t right when they think that you don´t have a great regard for them? Make a cup of coffee for them when they arrive home, for instance – or help them with something without asking. Don´t you have courage to tell an old woman who you don´t know actually, but you have to always smile when you meet her, that you like her? Bake a cake for her. Haven´t you hint to your friends for ages that they´re important to you? Make time for them finally. Send them a bar of chocolate by snail mail. Give them a call. Go together to the hill and grasp the chance to see the shooting stars. Don´t you understand with your siblings, but you would love to hug them on the other hand? Bring them a bucket of ice cream when they´re on their PC. Go to the cinema together. Do you have a person who inspire you? Buy their favourite box of chocolates. And what about an aunt who you haven´t see for ages? Nip for a cup of tea at her place. Okay, do you love a girl who has no idea about that? Daisies in front of her doors will make her day. Do you have the best boyfriend in the world? Show to him, how much you love him.
   It´s soooo easy, you don´t have to try to make flamboyant things, only a trifle can be a great evidence of your love to others. Have a nice day (: .






   

No comments:

Post a Comment