Monday 22 June 2015

CHALLENGE No. 56 – TIME TO MOVE ON.

  Momenty. Tenhle je jedním z nich. Dohromady tvoří celý náš život, až vznikne film, ve kterém jsme hlavním hrdinou. Některé ze snímků jsou veselé, jiné smutné, jedny jsou plné štěstí, které s sebou strhne i přihlížející, další jsou vírem zoufalství. Jenže ne pokaždé máme možnost být režisérem. Jednou se jedná o komedii, jindy o drama či romanci. Důležitým faktem také je, že ve svém filmu většinou nejsme sami. Občas o „vedlejších“ rolích můžeme rozhodovat, ale většinou konkurzy ostatních postav (bohužel, bohudík?) na starosti nemáme. Co tím chci ale říct, je, že náš život je vlastně jakási mozaika všech těchto momentů, které utvářejí různé situace, lidé, příležitosti a tak podobně. A tato pestrobarevná mozaika je pak podkladem našich vzpomínek. Je moc milé mít na co vzpomínat, mít důvod, proč se jen tak bezděčně usmát, ale mnohdy nám vzpomínky brání v tom, abychom šli dál. A někdy to nejsou ani vzpomínky, ale strach z toho, že budeme muset čelit novým zítřkům, že budeme muset odejít ze svého pohodlného koutku, na který jsme si zvykli – zkrátka a dobře, na světě je spousta důvodů (a výmluv), které nám brání začít/zažít/poznat/uskutečnit něco nového. A proto je tady dnešní výzva: ČAS POSUNOUT SE DÁL.

   Ano, přesně tak. Zvedněte se a využijte momentu, který se vám nabízí. Ať už jste student a čekají na vás prázdniny, nebo pracujete a prázdniny vás nečekají, udělejte něco proto, abyste se posunuli z bodu, ve kterém právě setrváváte.¨

   Buďte otevření změnám. Udělejte něco pro vaše budoucí já. Otevřte náruč něčemu novému. Věřte svým snům a jděte si za svým cílem. Nevzdávejte se. A povzbuzujte i druhé. Dopřejte druhým naději. Uvědomujte si, kolik lidí ve vašem okolí vás má rádo. Splňte své slovo, dodržte slib a nesnažte se, aby na něj druzí zapomněli, protože stejně bude viset ve vzduchu do té doby, než ho dotáhnete do konce. Přeneste se přes problém/hádku/nedorozumění a odpusťte někomu, kdo vám ublížil. Nevyčítejte druhým jejich chyby a raději zapracujte na těch vlastních. Buďte trpěliví s nepříjemnými lidmi a naučte se nekazit si kvůli nim den. Všímejte si momentů kolem vás. Netrapte se vztahem, který nevyšel. Zapomeňte na všechny neúspěchy a už si s nimi nelamte hlavu. Těšte se na zítřek. Procestujte svět. Splňte si bláznivé přání. Vyměňte práci, která vás nebaví. Začněte znovu studovat. Poznejte nové lidi. Neplavte s davem a snažte se přijít s něčím jedinečným.

   Zkrátka si vyberte něco, v čem se chcete posunout dál. Ať už to bude kompletně celý váš život, nebo jen jeho část. Je důležité, abychom se čas od času posunuli směrem vpřed. Občas se může zdát takový posun trochu děsivý, můžete z něj být nervózní a bát se, jak dopadne, ale každá změna je k něčemu dobrá. Tak se nebojte a experimentujte, jednejte spontánně nebo vymyslete důkladný plán se změnou vašeho dosavadního bytí. Je jen na vás, pro co se rozhodnete. Ať už to bude cokoli, buďte si jistí tím, že je škoda zůstat na jednom místě a nezažít nic nového, i když budete třeba muset něco obětovat. Je čas posunout se dál.

   Touto výzvou bych se s vámi chtěla zároveň i rozloučit, protože čas posunout se dál nastal i pro můj blog. Chtěla bych poděkovat vám všem, kteří jste ho ten rok a něco četli pravidelně, ale také vám všem, kteří jste si přečetli jen výzvu, na kterou jste narazili čistě náhodně. Obzvlášť poděkovat bych chtěla těm z vás, kteří jste mě zaskočili nečekanou milou poznámkou o tom, že se vám některá výzva líbila, protože si nedovedete představit, jak jste mě potěšili, protože jsem pak věděla, že má smysl psát dál. Tak vám tedy přeju, abyste měli moc fajn život, aby se vám plnila přání a abyste měli každý den důvod, proč se usmívat. A nezapomeňte – i malá drobnost může svět změnit k lepšímu (:.
   
   Překrásné léto vám všem.
   S.


Moments. This is one. Together they form a film and we´re the main characters. Some of the scenes are funny, another rather quite sad, some of them are full of happiness, the next one is a total disaster. But not always we have a privilege to be a director. Sometimes it can be a comedy, next time we can watch tragedy or something more romantic. The very important fact is that we aren´t alone in our film. Sometimes we can decide in an audition who one of our "supporting roles", but usually you aren´t the one who can choose them. My point is that our life is some kind of a mosaic made of all these moments which are made of various situations, people, opportunities and so on. And this colorful mosaic is the basis for our memories. It´s always so nice to remember, have a reason to smile, but memories are so often the thing which don´t let us go ahead and start something new. Sometimes it isn´t one of your memories, but also fear that you´ll have to go through new tomorrows, that you´ll have to leave your comfortable place which you´re used to – all in all, there are thousands of reasons (and excuses) all around the world which keep us from starting/enjoying/learning/getting to know/doing something new. And this is the main reason why our today challenge sounds: TIME TO MOVE ON.  

Yeah, just right this. Stand up and take the moment which is here for you. You can be a student with long holidays now, or you can be a person with a job without long holidays, but both of you – do something for the movement from the point you´re stucked in.

Be open to change. Do something for your future self.  Open your arms to something new. Believe in your dreams and follow your goals. Do not give up. Encourage other people as well. Give somebody hope. Don´t be sad for bad relationship which didn´t continue. Think about how many people in your surroundings love you. Keep your promise and don´t try that childish thing that you hope that peole will forget it. Forget the problem/quarrel/misunderstanding and forgive someone who has hurt you. Don´t show mistakes of others and rather try to minimalize your own ones. Look forward to tomorrow. Learn how to be patient with unkind people and don´t let them make your day bad. Forget your failure. Travel a lot. Make your crazy wish come true. Change your job if you don´t like it at all. Start studying. Notice new moments. Meet new people. Don´t follow the flow and try to come up with something original, don´t be basic.

Just try to choose something you want to move on in. It can be whole your life completely, or only a part of it. It´s important to go ahead sometimes. Yeah, the movement can seem to you a bit scary, you can be nervous and afraid o fit, but every change is good for something. So don´t be afraid and experiment, act spontaneously or come up with a scrupulous plan with the change of your today life. It´s up to you for what you´ll decide. It can be whateber, but be sure in all cases, that it´s always a shame to stay on one place whole life and see nothing new. It´s time to move on.

At the same time, I´d love to say you goodbye with this challenge, because it´s time to move on for my blog as well. I´d like to say thank you to all of you who have been reading my articles, but also to those of you who has read something by accident. I wish you a great life, I hope that all your wishes will come true once and that you´ll have a reason to smile every single day. So don´t forget – also the littlest thing can turn the world into a better place (:.


Have a gorgeous summer. 
S.



No comments:

Post a Comment