Monday 6 October 2014

CHALLENGE No. 19 – LIFE IS SHORT, SPEAK FAST.

   Viděli jste někdy alespoň jeden díl Gilmorek? A víte, jakým heslem se řídí? Ó ano, přesně tímhle: „Život je krátký, mluv rychle.“ Tohle motto je jedno z mých nejoblíbenějších, ale nepřenáším ho na novou výzvu v pravém slova smyslu. Ta sice opravdu zní „život je krátký, mluv rychle“, ale nemám teď na mysli žádnou soutěž v rychlomluvě (i když zní taková myšlenka velice zajímavě).
   Takže? Život je vážně docela krátký a občas někomu nejsme schopní říct něco, co je opravdu důležité. Můžete někoho obdivovat, milovat, za něco zbožňovat. Na druhou stranu může jít i o nějakou tak trochu nepříjemnost, možná nejste s něčím spokojení nebo vás někdo zklamal, ale jste příliš dobrosrdeční na to, abyste řekli cokoli méně milého. Já vím, obě situace vás dostanou do končin, kde je těžké nacházet správná slova, ale věřte mi, že je důležité říci ostatním o vašich tajemstvích, která by měli znát, pocitech nebo radách. Někdy se totiž může stát, že mlčením nic nevyřešíte, spíš můžete všechno ještě zhoršit nebo vás bude mrzet, že jste včas neřekli, co jste chtěli. Můžete dávat druhým zbytečné naděje, můžete je dál nechávat v přesvědčení, že jsou pány zeměkoule, ale na druhou stranu někdo může čekat na vaše vyjádření nebo mu vaše slova můžou pomoct.
   Ani v nejmenším vás teď nenabádám k tomu, abyste vyběhli na ulici a smáli se holce, která si očividně zapomněla vzít k těm průhledným legínám sukni, nebo abyste kolem sebe šířili pomluvy. To ani zdaleka ne. I když vás trápí uvnitř něco méně příjemného, co chcete druhým říct, mělo by to mít mnohem hlubší charakter, víte? Ano, mluvte rychleji a s větší spontánností, ale jen se nikomu nesnažte záměrně ublížit. Doufám, že jste alespoň trochu pochopili, co jsem chtěla říct, pěkný týden přeju (: .

Have you ever seen The Gilmore Girls at least once? And do you know what is their favourite motto? Oh yeah, you´re right, this one exactly: „Life is short, speak fast.“ This motto is one of my favourite as well, but I´m not thinking about that in the same meaning now. As you already now, a new challenge sounds: „life is short, speak fast“ – yeah, fair enough, but I mean something different than a competition in a fast speech (although this thought sounds so interesting actually).
So? Life is quite short and sometimes we´re not able to tell someone what is really important. It can be something such as – you adore them, you love someone, you admire them for something. On the other hand, it can be something less nice, maybe you´re not satisfied about something or they dissapointed you, but you´re so kindhearted to say anything less charming. I know, both of the examples are hard to say, but trust me, it´s important tell others your feelings, secrets or advice. It can happen sometimes that you don´t solve a problem without words, you can rather make it worse „thanks“ to this way. You can give others wasted hopes, you can let them think about themselves that they´re leaders of the Earth, but on the other hand – maybe they´re waiting for your opinion, statement or words that can help them.
I don´t instigate you to run in the streets and laugh at a girl who forgot to dress up a skirt and went out only in those transparent leggins probably. I don´t instigate you to spread gossip around you. Really, don´t do that. Even though there is something you´re sad about or if there´s some kind of your inner trouble that you want to tell others, it should have a deeper character, you know? Yeah, speak faster and more spontaneously, but please, don´t want to hurt someone on purpose. I hope that you has cought what I wanted to say, I wish you a nice week (:.
  



No comments:

Post a Comment