Monday 8 September 2014

CHALLENGE No. 15 – GIVE SOMEBODY A GIFT.

   Nevím, čím to bylo, ale minulý týden mi každý den někdo věnoval nějakou drobnost. Ať už to byla hruška, omalovánky z Jak vycvičit draka, datle, šedesát á čtverek not Fantoma opery, lískové oříšky nebo cokoli dalšího, vždycky jsem měla radost. Nezáleží na tom, co vám kdo dá, ale jde o to, že si na vás někdo vzpomněl a chtěl vás potěšit.
   Možná si říkáte, že jsem už v rámci některé z předešlých výzev zmiňovala, že někomu můžete něco dát, ale teď to myslím naprosto vážně, už to není jen příklad. V tomhle směru totiž neustále hledáme nějaké důvody. Ano, důvody jsou důležité, ale v takovém případě nejsou moc na místě. Proč bychom měli někoho podarovat jen v určitých situacích? Proč nemůžeme někomu dát něco „jen tak“? Nemusíme čekat, až někdo z nás zvládne zkoušku, až přijedeme z cest, až bude někdo slavit narozeniny, až aŽ AŽ. Příliš mnoho času strávíme očekáváním vhodného a správného momentu (což potom může být trochu smutné).
   15. výzva v pořadí proto zní, abychom někomu něco dali, nějakou drobnost nebo milý - jak říkají naši slovenští kolegové - dárček. Vzpomeňte si, jak jste se s kamarádkou bavili, že má ráda marshallows, a pro ni nějaké. Někdo před vámi zmínil, že mu došlo arašídové máslo, nechte mu ho jen tak na stole. Jdete s někým ven, tak přiberte něco s sebou. Dejte jen tak kytku, kterou utrhnete po cestě do školy, spolusedící. Opět se nabízí tolik možností, jen je třeba, abychom je jen tak nepřešli. Věřte mi, že svět bude zase o něco veselejší (:.

I don´t know why, but I was given a trifle every day last week. It made my day in case of a pear, the How to train your dragon coloring pages, dates, sixty pages of Phantom of the opera sheets, nuts or anything else. It doesn´t depend on what you´re given, but it depends on the fact that someone has brought you to their mind and has wanted to make you happy.    
Maybe you say now that I´ve already mentioned in some challenge before that you can give somebody something, but it was just an example. I´m really serious this time, no more examples. We still look for reasons in endowing people. Yeah, reasons are important, but they aren´t right here. Why should we endow someone only in a hard and fast situation? Why cannot we give someone something without any reason? We don´t have to wait when someone pass an exam, when we were abroad and come home, when someone has a birthday,… We spend loads of time on waiting for a right moment (which can be quite sad then).  

The challenge No. 15 sounds (because of all these things) – give someone something, a trifle or a cute gift. Do you remeber when you have been talking with your friend and she had said that she loved marshmallows? Buy some for her.  Someone has noticed that he ran out of the peanut butter? Leave one for him on the table. You´re going out with someone, so take something for friends. Give a flower, which you find when you go to the school, to your classmate. There are too many of opportunities, so try to see them. You can trust me, the world will be a happier place again (:.


No comments:

Post a Comment