Sunday 20 July 2014

CHALLENGE No. 8 - MAKE A SURPRISE.

   Na světě jsou dvě skupiny lidí – ti, kteří milují překvapení, a ti, kteří zarputile tvrdí, jak je nemají rádi. Já se oběma rukama hlásím mezi první variantu a zastávám názor, že i ti, kterým překvapení údajně nejsou po chuti, by stejně měli radost, kdyby jim bylo jedno opravdu milé věnováno. Samozřejmě, záleží totiž na tom, o jaký druh překvapení se jedná, nikoho asi nepotěší věta: „Až přijdeš domů, čeká tě překvápko! Někdo ti vyryl vzkaz klíčem na tvé nové auto!“ Všeho s mírou, pochopitelně.
   Já mám teď na mysli ale ta opravdová překvapení, anoo, přesně ta, díky kterým se vám zatají dech, která vás připraví o slova nebo vás dovedou k slzám dojetí. Dobře, fajn, stačí jen překvapení, která vás potěší i bez lesknoucích se očí. Ono občas ani nezáleží na tom, co vás má vlastně překvapit, ale spíše jde o to, že si na vás někdo vzpomněl a strávil chvíli tím, že přemýšlel, jak by pro vás připravil něco nečekaného, co vám udělá radost. Jen tak, nemusí k tomu být důvod, nemusíte právě slavit narozeniny nebo zvládnout maturitu. Stačí třeba, když od chodníku před vaším domem vede pomalovaná cesta křídami až do místa, kam zrovna míříte, když vám dorazí domů pizza, kterou jste si sami neobjednali, když vám někdo pošle gramofonovou desku, když někam odcestujete a při návratu domů na vás potom na letišti čeká parta kamarádů, když vás někdo překvapí tím, co řekne – i to nejmenší překvápko se zkrátka počítá.

   Už osmá výzva v pořadí tedy spočívá v tom, abychom někoho nějak překvapili. Asi je zbytečné navrhovat, o co by mohlo jít, jen popřemýšlejme každý sám (: .

   Pěkný týden vám přeju.

There are two groups of people in the world – these ones, who love surprises, and those ones, who affirm doggedly that they don´t like them so much. I´m a member of the first “surprise club“ and I hold the opinion that also those ones, who are so sure in their attitude how much they aren´t fond of surprises, would be pleased if there were someone who would like to give them one really kind.  Of course, it depends on the type of surprises, there is no one who would be happy about a sentence like: “When you arrive home, there is a surprise waiting for you! Somebody has scraped a message on your new car!“  
I mean the real surprises now, yeah, exactly, surprises thanks to them you hold your breath, struck dumb with amazement or which move you so that you start crying. Okay, okay, it can be just a suprise that will please you. Sometimes it´s no important what the surprise was like, there is something more – that somebody has remembered and has taken a while to think about how she/he could prepare something for you what would make you happy. Just without any reason, you don´t have to celebrate your B-Day or you don´t have to pass your graduation to be surprised. I guess that it goes far for instance, when there is a beginning of the chalked road on the pedestrian in front of your house to the place where you´re going to, when delivery of pizza arrives to your home and you really haven´t ordered it before, when somebody sends you a gramofone record, when you´ve travelled somewhere and there is a crowd of your friends at the airport when you leave your adventure and go back, when somebody tells you something surprising – also the tiniest surprise is counted.
  
The eighth challenge in a row consists in making a surprise for someone. It´s quite needless to suggest you something, I think that everyone of us is able to conceive on their own (: .

Have a nice week.

   

2 comments:

  1. Tak trochu jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych tento článek nenápadně podstrčila bráchovi :D Miluju překvapení, jenomže si nejsem jistá, jestli by u něj bylo zrovna to dobré :D Takže asi to bude zase na mě neco připravit :) Toto je úkol pro mě jak stvořený, protože můžu okamžitě sledovat reakce překvapených, což já velice ráda :-)

    ReplyDelete
  2. Třeba jednou brácha vymyslí překvapení spontánně bez nějakých článků i :D Tak snad se podařilo překvapit někoho alespoň Tobě :)

    ReplyDelete