Saturday 7 June 2014

CHALLENGE No. 2 - "MADE MY DAY" TRIFLES.

   Momenty. Tenhle je jedním z nich. Dohromady tvoří celý náš život, až vznikne film, ve kterém jsme hlavním hrdinou. Občas se nám dokonce nabízí pozice režiséra, jindy můžeme řídit konkurzy na „vedlejší role“. Jasně, jsou tu samozřejmě i scény, které se nám vymknou z rukou, a lidé, jejichž přítomnost si v našich životech nevybereme – ale co si vybrat MŮŽEME, je, že se vydáme po proudu pozitivních myšlenek a zkusíme ze svého vlastního filmu udělat komedii nebo nějaký milý snímek raději než tragédii.
   
   …z čehož vyplývá, že výzva pro všechny z nás je říct si/vyfotit/sdílet s kamarády/napsat si nebo zkrátka jen popřemýšlet, co nám zpříjemnilo a „udělalo“ den. Ano, opět celý týden. Denně. Začněme dneska, proč čekat na zítřek. Já vím, někdy se nám může zdát, že je v nadlidských silách něco vymyslet, ale věřte mi, že každý obyčejný den má své maličkosti, které nám mohou udělat alespoň trochu radost, jen musíte být o něco vnímavější a odhodlaní, že je chcete vidět.
   A teď vážně, nemám na mysli nic
velkolepého. Přemýšlela jsem, co v poslední době vykouzlilo úsměv na tváři mně - a? Taťka, který se díval na Dobu ledovou, SÁM. Informace, že Audrey Hepburn měla místo psa nebo kočky kolouška. Někdo, kdo pomaloval křídami celou cestu do školy. Kamarádka, která mi poslala omalovánku. Divadlo. Deštivé počasí. Fakt, že v angličtině zní prostě všechno lépe. Horké ovoce. Pročítání novin. Výstava obrázků nějaké malé holky. To, že jedu na tradiční hody na jižní Moravu. Plánování tábora. Jahody. Srdíčka namalovaná na sádře. Červen. Ach, byla bych schopná pokračovat několik dalších hodin, život je taaak neobyčejný, když si to přejete a přestanete přemýšlet jen nad tím, co vás trápí :).
   
   Fajn, teď vy. Už vás dnes něco potěšilo? Je to jen a jen  vaše rozhodnutí, jestli budete chtít svůj moment zvěčnit na fotce, sepsat nějaký seznam nebo cokoli dalšího, jen nezapomeňme zůstat veselí díky těmto nepatrným, ale nesmírně důležitým drobnostem. A pokud se rozhodnete hledat v každém dni něco milého déle než týden, mohla by pro vás být inspirací tahle stránka: http://www.100happydays.com/cz/ .

   Pěkný den všem. (a děkuju za váš čas, TOHLE totiž právě rozveselilo mě ^^)


Moments. This is one. Together they form a film and we´re the main characters. Sometimes we have a privilege to be directors and lead an audition for “suporting roles“ as well. Yeah, on the other hand, there are loooads of scenes and people we cannot choose – but what we CAN choose is that we have an opportunity to keep the positive flow of thoughts and try to turn our own film into a comedy or a kind one rather than a tragedy, right?

So, the challenge No. 2 for all of us is to tell yourself/take a photo/share with your friends/write or just think about something what made your day. Yes, all week long again. Daily. Start today, don´t wait for tomorrow. I know, sometimes you´re not able to imagine anything, but believe me, every simple day has its little things that can make you happy a bit, you have to be just more outgoing and decided to see them.
Really, it don´t have to be anything magnificent. I´ve been thinking about my little things – and what have made my day recently? My Dad who has been watching The Ice Age, ALONE. The fact that Audrey Hepburn´s pet was a baby deer. Someone who has chalked a pedestrian to the school with cute doodles. A theatre performance. Rainy weather.  My friend who gave me a tiny rose. When I´ve caught only The Beatles on the radio everytime. A Canadian boy in our English lesson. The camp planning. June. Strawberries. Friends who drew hearts on my plaster cast. Oh, I´d be able to continue for ages, life is so extraordinary when you wish and stop with the suffering :).

Okay, it´s your turn. Is there something what made you happy today? It´s really up to you if you would like to take a photo of your moment or write a list or whatever, just don´t forget to stay upbeat thanks to these tiny but very important trifles. Great, the last idea – if there is someone who decides to find something with a mark “made my day“ longer than a week, this page could be a kind of an inspiration to you: http://www.100happydays.com/ .

HAVE A NICE DAY. (and thank you a lot for your time, THAT really made me happy ^^)




6 comments:

  1. Největší radost mi udělal fakt, že nemusím do školy. Strávila jsem 3/4 hodiny v knihovně a zase si hezky povídala s knihovnicí, se kterou jsem si před nedávnem začala tykat. Vypila jsem si nejchutnější fairtrade Rooibos čaj s vanilkovou příchutí v hrnečku s obrazem od Clauda Moneta. Přišel mi 1. dopis od mě budoucí korespondenční přítelkyně. Začala jsem číst knihu Muž, který chtěl být šťastný, ve které je spousta podnětných myšlenek. A nakonec - darovala jsem spoustu knih do knihovny.

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Tolik kouzelných věcí během pár dnů, že? :) (a tahle příchuť čaje je moje nejoblíbenější ^^)

    ReplyDelete
  3. I love this post Sara!! I find it really inspiring! I think I need to spend even more time appreciating the little things and not focusing on the bad circumstances. Thank you!! :)

    ReplyDelete
  4. Fallyn, I´m so happy (to the moon and back) thanks to your comment, you´re so kind :) It´s really nice to know that somebody has liked this post :)

    ReplyDelete
  5. You're welcome Sara!! :) You are kind too! I hope that your blog continues to grow because it is very inspiring! :)

    ReplyDelete