Saturday 31 May 2014

THE TIME FOR A NEW START.

   Nechci, aby první věty, kterými začnu, vyzněly pesimisticky, ale ráda bych vysvětlila důvod, který mě přivedl k myšlence, abych založila tento blog. Zkrátka a dobře, svět se nám zdá mnohdy zlý, nespravedlivý, k ničemu, anebo jen ke vzteku a pláči – rozchody, nepochopení, války, smrt, špatné dny, hádky, bezcitné okolí, neúspěchy, nehody, starosti, nešťastné lásky, kopa učení či práce bez ocenění, politický systém, naše komplexy z vysněné postavy, nezodpovědnost – každý z nás by jistě dokázal bez problému sepsat dlouhý seznam všeho, s čím není spokojený a co jej dokáže naštvat a rozesmutnět. A právě proto si myslím, že je na čase, abychom se dokázali zvednout od naříkání a snažili se svět rozveselit a udělat z něj milejší místo, ve kterém své životy prožijeme tak, jak si představuje.
   Nyní tedy přichází na řadu můj nápad. Ráda bych svou myšlenku rozšířila napříč kontinenty a dokázala, že i ten nejmenší z nás dokáže velké divy. Každý týden bych si přála zapojit co nejvíce lidí do jakéhosi projektu, říkejme tomu třeba výzva, kterou se budeme snažit během následujících dní splnit. Nepůjde o nic dramatického, vlastně se bude jednat o maličkosti, ale díky nim zjistíme, jak někomu například dovede sebemenší drobnost zpříjemnit den. Spousta z nás může právě zažívat těžké období a potřebuje pomoc a podporu druhých, ačkoli to většinou popíráme. Každého potěší například obyčejná milá smska či pozvání na kafe, které se nám vrátí v obrovském pocitu radosti, případně v dobrém skutku, až ho budeme potřebovat my sami.
  
    A když budeme o něco šťastnější, budeme se dívat na všechno kolem nás jiným pohledem, alespoň za pokus to stojí, ne? :)


I don´t want to make the first sentences negative, but I´d like to describe a reason that helped me to start this blog. Well, the world often seems to us cruel, unfair, for nothing, or just for anger and crying – break-ups, incomprehension, wars, death, bad days, quarrels, cold-hearted surroundings about us, failure, accidents, worries, unlucky love, loads of studying or work without the appraisal, political system, complex about our body, irresponsibility – I bet everyone of us is able to put together a looong list of everything what make us angry and upset or what we aren´t satisfied with. And that´s my point – there is the right time to stand up, stop with groan and try to make the world upbeat and turn it to the brighter place where we´ll live lives of our imagination.
Now, it´s the turn of my idea. I´d like to spread my thought worldwide. I´d love to let everybody know that also everyone minor of us is capable of miracles actually. I´d like to involve a lot of people in my project every week, or rather challenge - which we´ll try to put into practise during the following days. It won´t be anything dramatically difficult, I´m thinking of little things which will make somebody´s day for instance. Really, a lot of us can get stuck in a hard life period and need a help hand, although we deny it more than often. From my point of view, everybody is pleased when he/she receives a cute sms or an invitation with coffee theme. We´ll be given back by a great feeling of happiness or some help when we´ll need aid for ourselves.


And when we´re happier, we´ll look at everything around us in a different way, it´s worth trying, or not? :)

No comments:

Post a Comment